Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/clients/i60542/abc247.dk/web/lyt247/wp-content/plugins/pressapps-modal-login/includes/skelet/path.php on line 408

Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages/da_DK.mo) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/i60542/abc247.dk/web:/var/www/abc247.dk/web:/var/www/clients/i60542/abc247.dk/tmp:/var/www/clients/i60542/abc247.dk/secure_folder:/var/www/i123_scripts) in /var/www/clients/i60542/abc247.dk/web/lyt247/wp-includes/l10n.php on line 761
Politik (DK og andre lande) – lyt247.dk

Politik (DK og andre lande)

Populisme
Populisme. Ingen ønsker at blive betegnet som populister. Begrebet opfattes negativt, og forbindes med demagogi og leflen for øjeblikkets stemninger.
Populister er ikke blot anti-elitære, men grundlæggende anti-pluralistiske. Vi – og kun vi – repræsenterer det sande folk, siger de. Der er ikke plads til politisk og kulturel mangfoldighed. Enten er noget moralsk rigtigt eller også er det moralsk forkert.
Du kan også læse om emnet på:
https://www.abc247.dk/populisme

PODCAST 17.marts 2020 til hjemmeundervisning
Video/Podcast om samfund og ideologier
I anledning af, at ungdomsuddannelserne er lukkede på grund af Corona-epedimien udgiver abc247.dk hver dag – så længe skolerne er lukkede en podcast, som kan bruges som hjemmeundervisning.
Denne podcast har fokus på samfundsmodeller og Ideologier.
Du kan også finde links til alle ideologier her:
https://www.abc247.dk/ideologier

Klik for at åbne Podcasten
TænkeTanke
En tænketank består af nogle højtuddannede eksperter, der analyserer, giver råd og bringer nye ideer på banen inden for bestemte områder som: fx samfundsforhold, politik, erhvervsliv, teknologi eller sikkerhedspolitik. Men en tænketank kan også beskæftige sig med mange andre område.
Der refereres i podcasten til dette link:
*https://www.abc247.dk/taenketanke-2
(www.abc247.dk har erstattet samfundsfag-abc.dk)

Klik for at åbne Podcasten
Det politiske system
Begrebet system betyder, at der er tale om interaktion (samspil) mellem alle de komponenter der indgår i systemet (modellen).
Politik defineres som: Aktiviteter, der vedrører fastsættelse og fordeling af værdier med gyldighed for et samfund eller andre sociale systemer og institutioner.
Oversat til lidt mere forståeligt sprog betyder det, at politik drejer sig om de processer, hvor man anvender magt, styrer forskellige samfundsforhold og udøver en autoritet, som f.eks. er defineret af den gældende lovgivning eller andre vedtagne regler.
Du kan også læse om emnet på:
https://www.abc247.dk/det-danske-politiske-system


Klik for at åbne Podcasten